CAMINADA DEL MES

Diumenge 24 de març de 2.013

Aín - La Mosquera - Barranc de l'Almansor - Pic Íbola - Aín

14,8 Km

(portar també el dinar)

 Desplaçament: Categoria 2  

Ruta circular - Dificultat: Mitja - Desnivell acumulat d’ascens: 755mts

Caminada circular en el cor del Parc Natural de l’Espadà, que partint des d’Aín (Castelló), remuntem primer el barranc de la Caritat adornat de camps de cirerers i alguns molins d’aigua, per a enllaçar després amb el de l’Horteta, amagat i frondós.
Per ell ascendim per a arribar al tossal de Penyes Blanques, des del que baixem a través d’un magnífic bosc de sureres molt ben conservat, amb bells i bells exemplars, estem en La Mosquera. Per la pista que s’accedeix a l’anomenada casa de la Mosquera, enllacem amb el veí barranc de l’Almansor, també de superba bellesa i encant, remuntant-lo fins al tossal de l’Íbola, punt en què tornem a descendir novament fins el barranc de la Caritat, proporcionant-nos també la possibilitat d’ascendir en molt poc de temps a les ruïnes del castell d’Aín, aïllat i estratègicament situat en la vall.
És una ruta que no exigeix molta condició física i tampoc té trams ni passos complicats, en canvi quedarem encantats dels màgics paratges per on passa. El recorregut com a tal, no està senyalitzat, encara que utilitza traçats del GR36 (transespadan), d’algun PR i SL, a més de sendes sense senyalitzar.
Quant a les fonts, passem junt amb tres, ben distribuïdes en el recorregut. La primera la trobem en el barranc de l’Horteta, la segona, en la contornada de la casa de la Mosquera i la tercera en el barranc de l’Almansor.

Tret de Casiaventurilla

AVÍS: Es necessari la inscripció prèvia per a poder participar en les caminades. No serà necessari efectuar la inscripció als caminants que disposen de la Llicència en vigor de la FEDME. Els que no complisquen alguna dels dues premisses NO PODRAN PARTICIPAR EN LES CAMINADES. (Pots vore la nota amb les Condicions de les caminades)