CAMINADA DEL MES

Diumenge 4 de desembre de 2011

Ermita de La Magdalena – Ermita Verge de La Salut – Mola de Benisalema – El Racó de Raca – Collao de Mancebo – Ermita de La Magdalena (ruta La Magdalena – PR 378)

12 Km.

Comencem la caminada des de l’esplanada de La Magdalena, just en el camí asfaltat que hi ha a l’esquerra, seguint per la dreta ens dirigim a l’Ermita de la Salut, passant pel Centre de Majors “La Saleta”, a la dreta seguim, ara per una senda de pedres. Continuem pel camí principal a l’esquerra, seguint les indicacions del pal que ens indiquen la situació de l’Ermita de la Salut. Després de visitar l’Ermita retrocedim pel mateix camí fins a tornar al pal de senyals. Continuem cap a la dreta per un camí asfaltat que ens porta fins una casa de camp, que seguirem fins a arribar a la Mola de Benisalema, des del qual podem contemplar una boniques vistes del mar i de la muntanyes que ens rodegen, des d’allí ens dirigim al tossal de Benisalema, caminant cap a l’esquerra per en camí ample en què no hi ha cap senyal, però que aquesta marcat amb una X, i a l’esquerra hi ha un molló, que és per on anirem pujant recte per a arribar a la Raca, pel camí podem disfrutar de vistes panoràmiques.

Ens desviem en la casa que hi ha a l’esquerra del camí estret, en el lloc que hi ha un pi, continuem baixant fins a trobar-nos, a l’esquerra, amb una taula situada a l’ombra d’un arbre. Continuem baixant per un camí de pedres fins que en un moment la baixada es fa un poc més tancada, però que tenint un poc d’atenció i rodejant l’arbre que hi ha es fa més suportable, per a això l’ajuda del pal és molt eficaç.

Continuem baixant fins a arribar al camí asfaltat que ens condueix a l’esplanada de La Magdalena, lloc en què hem començat la nostra ruta circular.

AVÍS: Tots els participants en les caminades ho fan de forma lliure i individual, sent responsables de la seua pròpia seguretat personal i de totes les conseqüències que els seus actes impliquen, sense responsabilitzar en cap cas a Anant Anant caminades o a l'organització de cada caminada.