PRV 63.6: Almedijar - Tosssal La Ibola - Turó Gros - La Mosquera

Des de l'entrada d'Almedíjar, on es poden deixar els vehicles, es recorre el poble en tota la seua longitud per a iniciar la pujada per la rambla d'Almedíjar fins al tossal de La Ibola. Aquest tram es correspon amb la primera part de l'itinerari 12 del llibre "Muntanyes Valencianes. Serra Espadà" de Rafael Cebrián.

Estem caminant pel PRV 63.6 que disposa d'uns quants ramals. Per un d'ells pujarem al Turó Gros des del mateix tossal de La Ibola (una vegada encreuada la carretera prendre la senda de la dreta). Acabem d'enllaçar amb un altre itinerari del mateix llibre, el 13, concretament una alternativa del mateix i en sentit invers al descrit.

Després de pujar, des del tossal de la Ibola, al turó Gros, creuem el tossal de Penyes Blanques (hi ha un desviació per a arribar fins a la cima) i baixem a la casa de La Mosquera. A partir d'ací continuem pel camí de la saca del suro fins a la carretera, que remuntem 400 m., per a eixir per una senda a l'esquerra, en una pronunciada revolta a la dreta de la carretera.

Baixem fins a la rambla d'Almedíjar per mitjà d'una sèrie de còmodes llaçades entre una exuberant vegetació. Només queda seguir la pista que en baixada ens porta fins a Almedíjar. Aquest drecera que ens evita els 3 km. De carretera fins a Almedíjar és collita obtinguda de la web de Chencho. De fet a partir dels tracks de 2 de les seues rutes vaig crear un nou track amb la ruta que s'ha de seguir.

El mapa i perfil d'aqueix track es poden veure en el fòrum de RocaCoscollá.com. Tan sols ens va quedar per fer la pujada a les Penyes Blanques.

Més informació de la ruta des d'ací.

AVÍS: Tots els participants en les caminades ho fan de forma lliure i individual, sent responsables de la seua pròpia seguretat personal i de totes les conseqüències que els seus actes impliquen, sense responsabilitzar en cap cas a Anant Anant caminades o a l'organització de cada caminada.