CAMINADA DEL MES

Diumenge 2 d'octubre de 2.005

Diumenge 18 de setembre de 2.005

El Puente (Bejís) - Barranc del Resinero - Naixement del Palància

16 Km.

- duració aproximada 4 hores 30 minuts -

- dificultat mitjana -

BARRANC DEL RESINERO

La Salada (1581 m), en el límit amb la província de Terol, el Comptador del Resinero (1478 m), El Rebalsador (1554 m), el Resinero (1427 m) i la Juliana (1472m) formen la capçalera del barranc del Resinero.

Els nombrosos brolladors que aboquen a ell les seues aigües, la font Marco, dels Tajos i del Cura entre ells, fan que el seu tram final no arribe a assecar-se en èpoques en què el Palancia no porta aigua quan ambdós confluïxen. En el seu tram mitjà, el seu llit separa els termes d'El Toro i Bejís.

Va ser una zona molt transitada fins a la Guerra Civil, especialment pels habitants d'El Molinar que realitzaven les seues activitats ramaderes, inclús pernoctaven, en la part mitjana i alta del barranc.

En l'actualitat és una zona poc freqüentada, a causa de l'abandó de l'agricultura de secà i de la ramaderia, i les sendes s'han perdut, destruïts pel traçat de pistes uns, i la resta, esborrats per la mala herba i avingudes.

AVÍS: Tots els participants en les caminades ho fan de forma lliure i individual, sent responsables de la seua pròpia seguretat personal i de totes les conseqüències que els seus actes impliquen, sense responsabilitzar en cap cas a Anant Anant caminades o a l'organització de cada caminada.